Op deze dag staan veel lokale verenigingen, ondernemers en partners uit Waalre stil bij de ziekte van Alzheimer tijdens de Wereld Alzheimer Dag. Het thema van dit jaar is “samen aan tafel”. Het is vormvrij op welke manier je stil wilt staan bij deze bijzondere dag.
Binnen Het Klooster wonen onder andere mensen met dementie. We ontmoeten dagelijks dochters, zoons, familieleden en vrienden van mensen met dementie. Als zorgverleners en vrijwilligers ondersteunen en begeleiden we mensen (en hun naasten) met dementie. We genieten van de mooie ontmoetingen, maar kunnen ook geraakt zijn door het verlies en de rouw die gepaard kan gaan in het proces van dementie.
Op 21 september staan wij stil bij de Wereld Alzheimer Dag door middel van een filmvertoning “Niet zonder jou”, inclusief een nagesprek onder begeleiding van twee professionals die zorgen voor een open en veilige bedding. We hebben voor deze film gekomen vanwege het persoonlijke en herkenbare proces voor iedereen die ervaring heeft met mensen met dementie. De meeste aspecten van dementie zijn treffend in beeld gebracht en (kunnen) leiden tot herkenbaarheid bij naasten, familie, buren of behandelaren.
Om 13.30 uur start de inloop in de foyer en is de bar geopend.
Om 14 uur starten we met een korte inleiding voor de film. De film duurt ongeveer 60 minuten.
Er zijn voor bezoekers geen kosten verbonden aan de film.

september 21 @ 13:30
13:30 — 16:30 (3h)