KWALITEITSBEELD
2024

Introductie

Reflectie op de beweging van het kompas
In 2024 is het ‘Generiek kompas, samen werken aan kwaliteit van bestaan’ (verder Generiek kompas)
gepubliceerd. Sinds de publicatie van het Generiek kompas heeft Thuisbasis Nederland (lees: Het Klooster
Waalre) dit kompas als richtinggevend document omarmd en vastgesteld op welke onderdelen ons huidige
kwaliteitsmanagementsysteem overeenkomt met het Generiek kompas en op welke onderdelen nog
bijsturing nodig was en is. Hiertoe heeft Thuisbasis Nederland intern onderzoek laten verrichten waarbij
diverse disciplines zijn betrokken. Het doet ons deugd te kunnen vaststellen dat Thuisbasis Nederland voor
het overgrote deel voldoet aan de vijf pijlers zoals deze zijn benoemd in het Generiek kompas. Onze
reflectie op de beweging van het kompas is dan ook zondermeer dat wij de juiste koers aan het varen zijn!

Doel van het kwaliteitsbeeld, tellen en vertellen
Met de beschrijving van dit Kwaliteitsbeeld beogen wij onze cliënten, mantelzorgers, sociaal netwerk,
samenwerkingspartners en stakeholders inzage te geven in onze filosofie op de gebieden kwaliteit van zorg,
het betrekken van de cliënt en het netwerk bij de zorgverlening, het optimaal faciliteren van onze
deskundige medewerkers en de rand voorwaardelijke bedrijfsvoering. In dit Kwaliteitsbeeld schetsen wij
onder andere op welke wijze wij de wensen en behoeften van onze cliënten zoveel als mogelijk proberen te
vervullen, hoe wij medezeggenschap hebben georganiseerd en of dat tezamen leidt tot een bepaalde mate
van cliënttevredenheid. Daarnaast bieden wij u een blik in onze personele keuken, waarbij we vooral
stilstaan bij de omvang en het deskundigheidsniveau van onze medewerkers. Tot slot nemen wij u mee in
onze bedrijfsvoering en dan met name ‘wat gaat goed en wat kan er nog beter’.

Indeling
Dit Kwaliteitsbeeld begint met deze introductie waarna wij in hoofdstuk ‘Het kennen van wensen en behoeften’ (bouwsteen 1) een beeld schetsen hoe wij onze cliënten, mantelzorgers en het sociale netwerk betrekken bij de zorgverlening, hoe wij de wensen en behoeften vertalen naar de zorguitvoering en hoe wij medezeggenschap hebben georganiseerd.

In het hoofdstuk ‘Het bouwen van netwerken’ (bouwsteen 2) beschrijven wij hoe wij als Thuisbasis Nederland hebben samengewerkt met diverse professionele partners en sociale netwerken van cliënten en hoe wij dit het komende jaar vorm blijven geven.

Binnen het hoofdstuk ‘Het werk organiseren’ (bouwsteen 3) geven wij een beeld van onze organisatie, onze bedrijfsvoering, onze opbouw van ons personeelsbestand, hoe tevreden onze medewerkers zijn, hoe wij digitalisering toepassing binnen onze zorgverlening en hoe wij het informele netwerk van cliënten betrekken bij onze organisatie.

Hoofdstuk ‘Leren en ontwikkelen’ (bouwsteen 4) schets een beeld hoe wij als organisatie leren en ontwikkelen, onder andere naar aanleiding van (kwaliteits)audits, tevredenheidsonderzoeken, data uit de zorgverleningsprocessen en scholing en ontwikkeling van onze medewerkers.

In hoofdstuk ‘Reflectie op kwaliteit’ (bouwsteen 5) blikken wij terug op onze kwaliteitsdoelstellingen, onze kwaliteitscertificering en wat voor ons belangrijke kwaliteitsthema’s voor het komende jaar zijn.

We sluiten dit Kwaliteitsbeeld 2024 af met het hoofdstuk ‘Perspectief voor volgend jaar’. Hier geven wij een doorkijk in de voor ons belangrijkste speerpunten voor het jaar 2025.

Wij wensen u veel leesplezier.

Namens Thuisbasis Nederland, maart 2025
Yvonne de Ruijter en Olga Pothoven
Bestuur

Maatschappelijke context

Terugblik en vooruitblik op de organisatiedoelen t.a.v. kwaliteit
Om onze missie, visie en kwaliteitsdoelstellingen waar te maken heeft Thuisbasis Nederland een viertal pijlers vastgesteld. Het afgelopen jaar (2024) hebben we hard gewerkt om deze doelstellingen te realiseren. Dat geldt onverminderd ook voor het jaar 2025.

1. Betaalbaar wonen
We willen dat Het Klooster Waalre toegankelijk is voor een gevarieerde doelgroep, ongeacht de financiële situatie. We streven ernaar om tot 80% van onze appartementen aan te bieden tot en met de liberalisatiegrens.
 
2. Aandacht voor samenstelling van de groep en levenskwaliteit
We richten ons qua doelgroep met name op ouderen uit de regio met een noodzaak tot 24/7 toezicht en nabijheid. Hierbij richten we ons niet uitsluitend op een ziektebeeld, maar kijken we vooral naar diversiteit en de samenstelling van de groep bewoners in Het Klooster Waalre. Voor onze medewerkers blijft het werken in de ouderenzorg hiermee uitdagender en de bewoners ervaren onderling steun van elkaar door het kunnen inzetten van de eigen talenten. Het kunnen bijdragen aan het geheel heeft een positieve impact op het beleven van kwaliteit van leven door de bewoner.
 
3. Optimale kwaliteit en veiligheid
Als Thuisbasis Nederland staan we voor goede en menselijke kwaliteit van zorg in een zo’n veilig mogelijke leefomgeving, met aandacht voor de wensen en behoeften van onze bewoners. Ons medewerkersbestand bestaat dan ook uit een mix van zorg- en woonondersteuner, waarbij we aandacht hebben voor het op peil houden van de kennis, kunde, bevoegd- en bekwaamheid. Dit doen we onder andere door (beroeps)opleidingen mogelijk te maken, online trainingen te faciliteren en klinische lessen te organiseren. De veiligheid waarborgen we onder andere door periodieke controles op brandveiligheid, fysieke veiligheid, ontruiming, hygiënecode voeding, etc.
 
4. Aandacht voor samenleving
Een 24-7 geclusterde woon- en zorgsetting kan niet los staan van zijn omgeving en staat juist middenin de samenleving. We geven hier invulling aan via ons sociaal- maatschappelijk- en cultureel centrum (SMC) wat in het gebouw zelf verbonden is aan de appartementen. In het SMC zijn lokale verenigingen actief die ieder op een eigen manier bijdragen aan een pluriformiteit van activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: toneelvoorstellingen, muziekoptredens, tekenen en schilderen, keramiek, bridgeclub, carnaval etc. Ook de plaatselijke seniorenvereniging en de KBO zijn graag geziene gasten. Naast de verenigingen landen er bij Het Klooster ook steeds meer commerciële partijen die evenementen organiseren en op een andere manier bijdragen aan onze doelstellingen. Evenzo belangrijk is de plaats waar Het Klooster staat. Grenzend aan een winkelcentrum, kapper, cafés en restaurants. Met bijna alle ondernemers hebben we verbindingen die het mogelijk maken
voor de bewoners om (ongeacht hun beperkingen) mee te kunnen blijven doen!
 
Thuisbasis Nederland hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar zorgverlening. We toetsen dit op een aantal manieren. Eén van die manieren is het toetsen van de cliënttevredenheid via onder andere de Zorgkaart Nederland vragenlijst VV. Uit het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek is eind 2024 een resultaat voor de NPS score van 38 gescoord. Voor Zorgkaart Nederland was ons doel een rapportcijfer 8,0 of hoger. De score op 31 december 2024 was een 8,5. Daarbij dienen we aan te merken dat er 16 waarderingen waren op onze 21 bewoners. Dit geeft ons inziens een representatief beeld.
 
Kijkend naar de resultaten van de gemeten cliënttevredenheid kunnen we stellen dat we tevreden zijn met de resultaten.
 
Een ander meetpunt om vast te stellen of onze kwaliteit voldoet aan wet -en regelgeving en kwaliteitsnormen is onze jaarlijkse toetsing van het kwaliteitsmanagementsysteem door de onafhankelijke en geaccrediteerde certificerende instelling Kiwa B.V. De auditor heeft in 2024 geconstateerd dat Thuisbasis Nederland voldoet aan de internationale kwaliteitsnorm ISO 9001:2015. Het spreekt voor zicht dat het behoud van het kwaliteitscertificaat in 2025 opnieuw een doelstelling voor ons is.
 
Tot slot kunnen we trots melden dat er in 2024 geen klachten door onze externe klachtencommissie zijn
ontvangen.
 
 
Voor het jaar 2025 staan voor ons de volgende kwaliteitsdoelstellingen centraal:
  • Cliënttevredenheidsscore NPS groter of gelijk aan het cijfer van 2024 (38)
  • Cliënttevredenheidsscore Zorgkaart Nederland Vragenlijst VV/Generiek kompas tenminste 8.0
  • Aantal formele klachten van onze cliënten nihil.

Het open gesprek (bouwsteen 1)

Hoe worden cliënten, naasten en professionals gefaciliteerd om het goede gesprek te voeren?
Het aantal ouderen zal de komende jaren blijven toenemen. De verwachting is dat het aantal 65-plussers in 2040 zo’n 4.800.000 mensen zal betreffen (tegenover 3.600.000 in 2023). Daarnaast is sprake van veranderende wensen en behoeften. Zo willen steeds meer mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en de regie over hun leven voeren. Tot slot is duidelijk dat het aantal zorgprofessionals sterk afneemt. Al deze factoren betekenen dat wij het werk anders moeten organiseren.

Binnen Het Klooster Waalre willen we het werk anders organiseren in samenspraak met onze cliënten, hun mantelzorgers en het betrokken (sociale) netwerk. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen kunnen komen tot de best mogelijk zorg waarbij wij zo goed mogelijk kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van onze cliënten, waarbij zij hun eigen regie zoveel als mogelijk behouden. Om die reden zijn wij eind 2024 gestart met de voorbereidingen om samen met cliënten, mantelzorgers en het (sociale) netwerk het werk te gaan organiseren. De eerste stap hiertoe is het inventariseren van de wensen, maar zeker ook de mogelijkheden, om een deel van de zorg zelf of door mantelzorgers/(sociaal) netwerk uit te voeren. Deze inventarisatie maken we tijdens diverse bijeenkomsten in kwartaal 1 van 2025. De resultaten daarvan verwerken wij in op maat gemaakte zorgarrangementen waarbij ‘samen werken’ centraal zal staan.

Wat is voor cliënten, naasten en mantelzorgers belangrijk en hoe wordt hierop ingespeeld vanuit de professionele inzichten? Uit de contacten met onze cliënten is gebleken dat zij een aantal specifieke, maar bij ons bekende, wensen en behoeften hebben. De belangrijkste zijn:

  • Zorg binnen een ‘warme’ en vertrouwde huiselijke omgeving
  • Zorg door deskundige medewerkers
  • Zorg zoveel mogelijk afgestemd op regionale normen en waarden
  • Zorg gecombineerd met welzijnsactiviteiten
  • Het doet ons bijzonder veel deugd dat wij, met name uit de evaluatiegesprekken die wij met cliënten en
    mantelzorgers voeren, grotendeels aan alle wensen en behoeften kunnen voldoen. Daar waar wij niet altijd
    kunnen voldoen aan de wensen en behoeften zijn wij het gesprek aangegaan met onze cliënten en
    mantelzorgers. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat er begrip was vanuit de cliënten en mantelzorgers
    voor de af en toe onmogelijkheden binnen onze organisatie. Met name het gebrek aan voldoende
    medewerkers is de belangrijkste oorzaak hiervan. Evenals alle ander zorgorganisaties blijven wij in 2025
    streven naar een personeelsbestand waarmee we alle zorgvragen kunnen bedienen. Dit is een uitdaging,
    omdat dit een alom bekend landelijk knelpunt is.

    In 2025 zijn we gestart met familiebijeenkomsten waarin we informatie geven over zaken die spelen in het
    Klooster en zo de communicatielijnen met de familie en mantelzorgers kort houden. We zijn er trots op dat
    we familie en mantelzorgers bereid vinden ons team te helpen en om bij bijvoorbeeld een teamuitje in te
    springen bij de maaltijden van onze bewoners.

Het bouwen van netwerken (bouwsteen 2)

De samenwerking met andere organisaties
Om de zorg betaalbaar en kwalitatief goed te houden is samenwerking met andere zorgaanbieders zowel lokaal als in de regio cruciaal. Door het bundelen van kennis en expertise kunnen we er samen voor zorgen dat onze cliënten zo goed mogelijke zorg ontvangen. Als Het Klooster Waalre zijn we dan ook zeer actief in
het samenwerken met andere partijen.

Eén van de belangrijkste samenwerkingspijlers lag en ligt in de locatie van onze organisatie. Het Klooster Waalre wil een centrale rol spelen binnen Waalre. We profileren ons niet alleen als ‘zorginstelling’, maar we zijn meer dan dat. Wij vinden dat wij een belangrijke factor zijn in de sociaal maatschappelijke omgeving van
Waalre. We zijn een ontmoetingscentrum en een locatie waar diverse maatschappelijke organisaties samenkomen. Denkt u daarbij aan het verenigingsleven of de jaarlijkse carnavalsfestiviteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat al deze activiteiten bijdragen aan saamhorigheid en een positieve bijdrage leveren aan het in de maatschappij blijven staan van onze cliënten.

Daarnaast zijn wij zeer actief in het samenwerken met diverse andere zorgaanbieders. Denkt u daarbij aan huisartsen, apotheken, ergotherapeuten, fysiotherapeuten maar ook brancheverenigingen en kennisnetwerken. Op die manier borgen we onze zorginhoudelijke expertise wat zich vertaald in de zorgverlening die wij onze cliënten kunnen bieden.

Hoe worden zorgprofessionals gefaciliteerd om actief te zijn in professionele netwerken?
Wij faciliteren onze medewerkers om proactief deel te nemen aan professionele netwerken. Dit doen we onder andere door als organisatie contact te leggen met diverse netwerken en onze medewerkers bij hen voor te stellen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers om, uiteraard, in hun werktijd deel te nemen aan netwerken, Multi Disciplinaire Overleggen, regionale overlegvormen, etc. Wij zijn ons ervan bewust dat deelname aan professionele netwerken een grote meerwaarde kan hebben voor zowel onze organisatie als onze cliënten. In 2025 zullen wij dan ook nog meer activiteiten gaan ontplooien om ons aan te sluiten bij belangrijke inhoudelijke netwerken, zodat wij onze zorgverlening naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Wat is de meerwaarde voor cliënten?
De samenwerking met diverse andere zorgaanbieders levert voor zowel onze cliënten als Thuisbasis Nederland meerwaarde op. Door de korte communicatielijnen met de overige zorgaanbieders kunnen wij de
cliënten snel zorg bieden zonder dat zij te maken krijgen met lange wachttijden, zowel bij de start van de zorglevering als tijdens de zorg. Daarnaast blijven wij als Thuisbasis Nederland op deze manier erg goed op de hoogte van de te leveren zorg en relevante maatschappelijke en inhoudelijke ontwikkelingen. Tot slot
leidt de samenwerking met andere zorgaanbieders tot het delen van kennis en kunde, wat een duidelijke meerwaarde oplevert voor onze medewerkers.

Het werk organiseren (bouwsteen 3)

Invulling van deskundigheid, veiligheid en zeggenschap, dilemma’s en oplossingen.
Wij realiseren ons dat onze zorgverlening staat of valt met de deskundigheid van onze medewerkers. Zoals ook in voorgaande jaren hebben we in 2024 geïnvesteerd in de ontwikkeling en het behoud van de deskundigheden. De belangrijkste opleidingen betroffen onder andere volwaardige opleidingen tot
verpleegkundige, opleidingen rondom zorginhoud zoals dementie, voorbehouden handelingen (bevoegd en bekwaam) en de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
 
Voor 2025 staat het ontwikkelen en behouden van deskundigheden wederom centraal. In ons opleidingsplan voor het jaar 2025 staan onder andere de opleidingen rondom methodisch werken, medicatiebeleid, Wet Zorg en Dwang en de Leidraad Veilige Zorgrelatie centraal.
 
Een ieder is ermee bekend dat de vergrijzing en daarmee de zorgvraag tot 2040 verder zal toenemen. Tegelijkertijd is duidelijk dat de personele capaciteit binnen de gezondheidszorg in de komende jaren eerder zal afnemen dan toenemen. Dat betekent dat we moeten zoeken naar alternatieve vormen van zorgverlening. Innovatieve digitale oplossingen kunnen daar een bijdrage aan leveren. Thuisbasis
Nederland wil zoveel als mogelijk persoonlijke zorg bieden, omdat wij geloven in ‘zorg is hulp aan mensen door mensen’. Maar we realiseren ons ook dat dit op termijn niet altijd haalbaar zal blijven. Daarom hebben wij ons in 2024 georiënteerd op mogelijke digitale ondersteuningsmogelijkheden bij onze zorgverlening. In
2025 zullen we daar een vervolg aan geven. Gedacht wordt in ieder geval aan beeldschermzorg (in geval van bijv. begeleidingsactiviteiten), digitaal medicatiebeheer en mogelijk spraak gestuurd rapporteren en .
 
Hoe wordt gewerkt aan een deskundigheidsmix die past bij de zorgvraag (met aandacht voor signaleren, beschikbaarheid en samenwerking)?
Vanuit Thuisbasis Nederland is het concept ontwikkeld om integrale ouderenzorg te verlenen in een geclusterde woon-zorglocatie vanuit een sociaal maatschappelijke context. De volledige locatie wordt deels gehuurd door De Huischmeesters en door Thuisbasis Nederland zelf. De cliënten huren een appartement van De Huischmeesters en Thuisbasis Nederland levert de zorg middels een volledig pakket thuis (VPT). Binnen de woon-zorglocatie wordt bij voorkeur met medewerkers in loondienst gewerkt.
 
Om ervoor te zorgen dat wij deze zorg kunnen (blijven) bieden is het noodzakelijk dat wij een goede mix hebben van deskundige zorgverleners. Het afgelopen jaar waren ongeveer 30 medewerkers voor ons actief. Hiervan hadden 3 medewerkers het deskundigheidsniveau Helpende (plus), 6 medewerkers Verzorgende 3
IG (i.o), 4 medewerkers Verpleegkundige niveau 4 (i.o) en 2 medewerkers HBO-verpleegkundige niveau 6.
 
Ons welzijnsteam bestaat uit 15 medewerkers, waarvan 2 activiteiten begeleiders en 2 medewerkers huishoudelijke dienst. We omarmen hierbij onze jonge medewerkers die soms na een maatschappelijke stage blijven ‘hangen’ in het Klooster. We zijn er trots op dat we hen kunnen behouden voor ons en onze
bewoners.
 
Uit de samenstelling van ons personeelsbestand blijkt dat onze deskundigheidsmix uitstekend passend is bij onze zorgverlening.
 
Ook voor 2025 zijn we van plan deze verhouding te handhaven, waarbij een groei van ons medewerkersbestand wel wenselijk is. Daarbij zullen we, in lijn met de huidige DBA wetgeving, het aantal ZZP-ers beperken tot een zogenaamde ‘flexibele schil’ en zal de focus blijven liggen op het werken met medewerkers vanuit een loondienstverband.
 
Hoe wordt zeggenschap door professionals vormgegeven?
Gezien de omvang van onze organisatie beschikken wij niet over een Ondernemingsraad. Wel hebben wij uiteraard mogelijkheden voor onze medewerkers ingericht om zeggenschap vorm te geven. We doen dit door met name onze overlegstructuur. We hebben in ons beleid opgenomen dat we minimaal viermaal per jaar een overleg met onze medewerkers voeren. De praktijk heeft in 2024 laten zien dat het aantal overlegvormen veel meer was dan de viermaal, tenminste het dubbele aantal. Daarnaast is onze organisatie, door de beperkte omvang, erg laagdrempelig en zijn de communicatielijnen tussen de
verschillende organisatieniveaus zeer kort.

Leren en ontwikkelen (bouwsteen 4)

Hoe is het leren en ontwikkelen van professionals en de organisatie vormgegeven?
Zoals eerder in dit Kwaliteitsbeeld vermeld leveren wij als Thuisbasis Nederland persoonlijke verzorging en verpleging. Om die zorg veilig te kunnen bieden is het van het grootste belang dat onze medewerkers hiertoe opgeleid zijn en blijven. Wij hebben dan ook een duidelijk opleidingsbeleid vastgesteld wat we hebben vertaald in een opleidingsplan voor het jaar 2024. De opleidingen die wij onze medewerkers
geboden hebben, zijn allen direct te relateren aan de zorgverlening die wij bieden of zullen gaan bieden.

Belangrijke thema’s
Leren en ontwikkelen staat bij Thuisbasis Nederland hoog in het vaandel. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van onze zorg grotendeels bepaalt wordt door kwaliteit en deskundigheid van onze zorgprofessionals. Daarom investeren we als organisatie veel in het opleiden en trainen van onze zorgprofessionals. Daarbij richten wij ons meer en meer op ‘werkplekleren’. De ervaring toont aan dat het
leren op de werkplek en het opdoen van praktijkervaring vele malen effectiever is dan het traditionele klassikale onderwijs.

Jaarlijks stellen wij als Thuisbasis Nederland een opleidingsplan op voor onze zorgprofessionals. De basis hiervoor ligt onder andere in de zorgbehoefte van onze cliënten en de opleidingsbehoefte van onze zorgprofessionals. We richten ons daarbij op opleidingen waar onze cliënten direct profijt van hebben.
Belangrijke jaarlijks opleidingen en trainingen zijn bijvoorbeeld:

  • Bevoegd -en bekwaamheden voorbehouden handelingen
  • Verantwoord medicatiebeleid
  • Dementie
  • Parkinson
  • Palliatief terminale zorg

Resultaten en verbeterpunten
Resultaten 2024

  • Een van de bestuursleden is geslaagd als docent Verpleegkunde. Dit heeft geleid tot up to date bijscholingen on the job waardoor de kwaliteit van zorg is verbeterd.
  • Twee medewerkers zijn gestart met een opleiding tot verzorgende I.G. en een medewerker met de opleiding verpleegkundige MBO-4. Dit leidt tot bewustwording van deze medewerkers waardoor ze zelfkritisch zijn naar zichzelf en het personeel hier in meenemen. Dit leidt tevens tot een verbetering van de kwaliteit van zorg.
  • Een adviseur, in de vorm van Inge Boelens, is betrokken om te ondersteunen in HR vraagstukken en heeft een coachende rol om de lijn van de organisatie vast te houden.
  • Om focus te houden op de bestuurlijke zaken zijn we gestart met dienstverlenende partijen in te huren in de vorm van: administratie, HR, Financiën.

Focus 2025:

  • Een bestuurder start met een opleiding gericht op de rol van locatiemanager en persoonlijk leiderschap.
  • We gaan ons personeel meer in hun kracht zetten en scholen op specifieke wensen.
  • Door de maatschappelijke functie van onze locatie ten volle te benutten gaan we samenwerken met de lokale zorgverleners.
  • We zijn mogelijkheden voor een contract met de WMO voor dagbesteding aan het onderzoeken. We hopen hiermee meerdere doelgroepen dagbesteding te kunnen bieden, binnen Het Klooster.

Reflectie op kwaliteit (bouwsteen 5)

Resultaten metingen cliënttevredenheid en mantelzorgers
Zoals eerder in de Kwaliteitsbeeld geschetst hebben wij een doelstelling om minimaal een Net Promotor
Score (aanbevelingsvraag) van 38 of hoger te behalen en een rapportcijfer 8,0 op onze cliënttevredenheid
te scoren. Beiden zijn in 2024 door ons behaald. Eén van de speerpunten voor het jaar 2025 is dan ook om
onze doelstellingen op deze indicatoren te behouden. Daartoe analyseren we de uitkomsten van de diverse
onderzoeken, zullen we indien van toepassing de nodige verbetermaatregelen treffen en bespreken met
onze cliënten(raad).

Hoe werkt de organisatie aan kwaliteit zoals benoemd in de vijf bouwstenen en op welke
manier zijn hierbij professionals, cliënten, naasten en mantelzorgers betrokken?

Als Thuisbasis Nederland hechten we enorm veel waarde aan kwalitatief goede zorgverlening. Het spreekt
voor zich dat wij ons houden aan geldende wet -en regelgeving (bijvoorbeeld de Wet kwaliteit klachten
geschillen zorg, de Wet BIG, de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst en dit
Kwaliteitskompas). Daarnaast houden wij ons uiteraard aan alle geldende branchenormen.
Daarnaast beschikken wij als Thuisbasis Nederland al jarenlang over een ISO 9001:2015
kwaliteitscertificaat. Hiervoor hebben wij een kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld wat voorwaarden
schept om zo goed mogelijke zorg te leveren. Jaarlijks toetsen wij zelf de werking van ons
kwaliteitsmanagementsysteem door middel van interne audits. Daarnaast worden wij jaarlijks door Kiwa
B.V., een onafhankelijke geaccrediteerde certificerende instelling, getoetst. Ook in 2024 zijn wij door deze
organisatie getoetst wat heeft geleid tot het behoud van het betreffende kwaliteitscertificaat. We zijn trots op
dit resultaat!

Wat zijn belangrijke thema’s?
Inzake het nog verder vergroten van de tevredenheid van onze cliënten staan voor 2025 onderstaande
onderwerpen centraal:

  • Wij willen het geven van waarderingen op Zorgkaart Nederland bij onze cliënten stimuleren.
    Immers, hoe meer waarderingen hoe betrouwbaar de gegevens en hoe meer inhoudelijke
    informatie wij ontvangen;
  • Wij willen meer in gesprek met de mantelzorgers/sociaal netwerk om vast te stellen waar hun
    behoefte ligt;
  • Los van deze punten blijven wij uiteraard zoveel als mogelijk voldoen aan de individuele
    wensen en behoeften van onze cliënten.

Perspectief voor volgend jaar

Wat betekenen deze reflecties voor het werken aan kwaliteit het komende jaar? Welke
thema’s verdienen extra aandacht naar aanleiding van de reflecties? Wat mogen mensen
met een zorgvraag, hun naasten en de mantelzorgers verwachten?

Het jaar 2025 staat voor Thuisbasis Nederland in het teken van het verdere ontwikkelen van de organisatie.
Belangrijke speerpunten voor het komende jaar zijn dan ook:

  • Bestendigen van onze organisatiestructuur;
  • Uitbreiden van ons personeelsbestand met behoud van deskundigheidsniveau;
  • Uitbreiden van ons cliëntenbestand, dit in overleg met het zorgkantoor;
  • Behouden en liefst verhogen van de cliënttevredenheid;
  • Investeren in deskundigheidsbevordering en deskundigheidsbehoud van onze medewerkers;
  • Het verder versterken van samenwerkingen met overige zorgaanbieders.

Op welke manier wordt dat vertaald naar beleid en concrete acties en wie zijn er
betrokken bij beleidsvorming en implementatie daarvan?

Als Thuisbasis Nederland vertalen we onze doelstellingen in een zogenaamd jaarplan. De hierboven
genoemde belangrijkste speerpunten hebben allen een plek in het jaarplan 2025. Per speerpunt zijn
doelstellingen geformuleerd en vertaald naar concrete meetbare ‘te behalen resultaten’. Elke doelstelling is
toegewezen aan een verantwoordelijke en elk kwartaal volgen we de voortgang van het behalen van onze
doelstelling. Op die manier borgen we dat we onze genoemde speerpunten in 2025 behalen!